Cards, Template

Årets påskkort

Dags för en något sen uppdatering. Påsken kom men försvann som vanligt lika snabbt igen. Några påskkort blev det till alla som närvarade på påskafton men också till pappa som vi åt middag med på påskdagen. Jag hade inte så mycket tid som jag hade trott så det fick bli några snabba kort.

Korten är ca 10,5 x 15 cm.

Först ut är ett kort till mamma:

Här har jag använt den digitala stämpeln “Spring Chick” som är från Meljen’s Designs. Jag tycker så himla mycket om hennes stämplar vilket ni kommer märka här på bloggen. Kycklingen är målad med promarkers och jag har använt färgerna: Buttercup, Yellow, Lilac, Amethyst, Apricot samt Satin.

Det mönstrade pappret är som de flesta av de papper jag använder från First Edition paper’s block. Detta kommer från blocket Daydream. Biljetten har jag ändrat för att passa mitt kort men idén är lånad från Sasha och dem samt andra tickets hittar ni här.

På baksidan har jag bara satt två remsor av samma papper som jag använt på framsidan och sedan satt dit min lilla snigel.

Ett kort till Hasses styvbror Patrik och hans Madeleine med barn:

Stämpeln är från Magnolia och heter “Tilda i ägg”. Hon är färglagd med Promarkers: Yellow, Buttercup, Primerose,Marsh green, Lime Zest, Ice grey 1, Cocoa, Cinnamon, Sandstone, Amber, Warm grey 3, Ivory och Blush.

Det mönstrade pappret är från First Edition Paper’s block  Daydream.

Kortet till Madeleines föräldrar:

Hönorna är en digital freebie från Beccy’s Place och heter “3rd Three French Hens”.
Promarkers: Apricot, Marsh green och Warm grey 3.
Det mönstrade pappret är från First Edition Paper’s new leaf.

 

Inuti har jag använt ytterligare en digital freebie, denna är från Cuddly Buddly och är en design av Lillyboo. Stämpeln heter så passande “Easter Eggs”.  Jag har använt samma färger som på framsidan för att få det att matcha.

På baksidan har jag använt samma papper och såklart min lilla snigel.

Ett kort till Hasses bror Anders:

Då vi har mobbat Anders för att han har haft ett Hello Kitty-skal till sin mobil tidigare så kom faktiskt Hasse med idén om att göra ett matchande kort till honom. Jag var lite orolig för att han skulle ta illa vid sig men han blev jätteglad och la direkt ut det på facebook med texten “Och vem fick finaste påskkortet? ;)”.  Jag blev så himla glad att han uppskattade kortet och lättad, haha! 🙂

Det mönstrade pappret är från First Edition Paper’s Summer Breeze. Promarkers: Baby pink, Buttercup, Coctail pink och Marsh green.


Och så baksidan.. Detta var helt klart det roligaste kortet att göra då manså sällan gör kort i dessa färger.

Ett kort till svärmor:

Då det var svärmor som var värdinnan fick hon ett lite mer arbetat kort.

Även här är en digital stämpel från Meljen’s Designs, “Johnny Bird Boots”. Jag har använt följande färger av mina promarkers: Buttercup, Yellow, Amber, Apricot, Antique Pink, Cinnamon, Cocoa, Red och Ruby. Det prickiga pappret är från Early Bird: Farmers Market.

Drar man i den gula flärpen så reser fågeln sig upp och hälsningen kommer fram under. Kortvikningen har jag hittat här.

 När vi var hos svärmor en vecka senare insåg hon att jag hade gjort det. Hon hade trott att det var ett kort jag köpt. 🙂 Ska man ta det som en komplimang eller som att det bara är ett kort i mängden? 🙂

Det sista påskkortet fick pappa:

Här har jag använt ett annat papper från Frist Edition Paper’s block Daydream och samma stämpel från Meljen’s Designs. Promarkers: Buttercup, Yellow, Amber, Cinnamon, Cocoa, Lilac, Amethyst, Marsh green.

Det var allt för denna påsken!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s